tisdag 31 maj 2011

Din vän pessimisten...

"But of course, if there will be an offer which will be good for Tottenham and for me also, then a transfer is of course possible."
//Luka Modric

Något säger mig att det jag inte trodde skulle hända kommer att hända. Rödnäsan Ferguson kör sin gamla beprövad (och i mitt tycke smutsiga) taktik och mer eller mindre lockar över en kontrakterad spelare enligt Lex Berbatov/Carrick.

När en spelare börjar tala i termer om att det finns en möjlighet till flytt, brukar det oftast betyda att han är förlorad. Jag är inte dummare än att jag förstod att det en dag skulle hända. Men inte nu och inte till Man U.

Allt detta händer på samma dag som Scholes pensionerar sig. Alla bitar faller på plats. Pessimisten i mig tar över och jag ser redan hur vi nästa säsong tar ett par steg tillbaka. Utan Modric, utan Bale med en 40-årig målvakt på dekis. Ibland kan jag inget annat än att hata fotboll.

Artikel: Skysports.com

I don't do drugs, but if I did Gareth Bale would be my choice...

Behövde lite uppåttjack. Värmen är bedövande, fläkten trasig. Sommarlovet är allt för långt borta. En rättningshög som lutande tornet.

I don't do drugs, but if I did Gareth Bale would be my choice. Pardon my french. Men att minnas det som en gång var en kall magisk vinter med Interdubbeln. Det piggar upp, det ger energi.





The Maestro...

Läser rykten om att Luka kan säljas för 25 miljoner pund. Varför? Det är ju loppisbilligt. Carroll kostade ju 35. Jag tycker 50 miljoner skulle vara för lite. Han är ju vår Xavi eller Iniesta. Han är Tottenham. Han är The Maestro...

måndag 30 maj 2011

Som Shakespeare en gång skrev...

I begynnelsen valde några unga grabbar att ta en historisk återblick till tiden då William Erövraren härjade fritt. Då när England var som i historierna Shakespeare skrev. Då när Robin Hood levde och det fanns slott över allt och man åt grillat kött direkt från benet. Då när fotbollen inte var påtänkt. Vid Williams sida red en hetlevrad herre vid namn Henry Percy. Mytomspunnen, stridslysten och barnsligt förtjust i sporrar. Han hade visst även ett spelbehov då han uppskattade spel och dobbel i form av tuppfäktning.

Därav namnet. Därav märket. På ett ungefär. Vilket jag uppskattar, för det finns många United och City. Det finns flera Rovers och Towns. Men det finns bara ett Hotspurs. Så vitt jag vet i alla fall.

Shakespeare, denna gigant bland giganter, skrev en pjäs en gång. Henry IV. Där gör Henry Percy en dramatisk entré. Det gillar jag. En storslagen hetlevrad rebell. Det är Tottenham för mig.

"Hotspurs: My name is Harry Percy.
Prince Henry: Why, then I see a very valiant rebel of the name."
...sen börjar de slåss.
//Shakespeare, Henry IV

Jag hade en blogg en gång, part 3...

Redan söndag och regnet fortsätter falla... (2008-10-05, 19:45)

Sitter lamslagen, förnedrad. Tottenham 0 - Hull 1! Hemma efter en helg med jobbet, samkväm och jobb vid havet, underbar utsikt. Trött, redan söndag och regnet fortsätter falla; faller gör vi alla.

Enligt källor dominerade Spurs matchen, skapade chanser, träffade virket, 18-0 i hörnor. Spelar mindre roll när man inte gör mål. Ligger sist, kanske är vi inte bättre, kanske borde jag inte längre bry mig.

Städat garaget, blev bra, kan köra in bilen; snart är frosten här. Löven faller och färgar gräset, det oklippta, orange, rött och gult. Som ett lapptäcke som ämnar värma när snön kommer, om den kommer.

Tottenham 0 - Hull 1!

Amerikansk frukost...

Satte nästan frukostflingorna i halsen. Jag hade verkligen hoppats (och gör det fortfarande) att ryktet om Friedel bara var ett rykte. Nu skrivs det om annat i engelsk press. Jag har svårt att se på vilket sätt denna värvning skulle ta Spurs ett steg i rätt riktning.

40 år! Han är ju trots allt 40. Känns som en budgetlösning som kommer att göra Tottenham lite tråkigare nästa säsong.

Men som sagt. Jag tror inget innan bläcket på kontraktet torkat.

söndag 29 maj 2011

Mål & Syfte...

Som den lärare jag trots allt utger mig för att vara, så har jag en yrkesskada som består av att alltid sträva efter att ha ett mål och ett syfte med det jag gör. Så även vad gäller denna blogg.

Syfte:
- Tanken och syftet med denna blogg är att jag ska få ett forum för att uttrycka mina känslor kring Tottenham och annan fotboll då den frustration jag ofta känner tar sig uttryck i ohälsosamma företeelser som onormala guturala läten som kan vara skadliga för omgivningen.

- Vidare ska denna blogg sträva efter att bidra till att jag får en djupare kunskap kring Tottenham och dess historia.

- I bloggen ska jag sträva efter att sätta ord på de känslor som man kan tänkas stöta på när man följer ett lag som Tottenham*.

Mål:
- Att jag efter säsongen 2011/2012 lättare kan ta en motgång samt att jag inte beter mig som en komplett galning varje gång jag tittar på Tottenham.

- Jag ska även ha utvecklat mina teoretiska kunskaper om Tottenham och dess historia.

- Att jag, genom att skriva ner de tankar, känslor och drömmar som kan knytas till Tottenham, erhåller en djupare förståelse varför jag är som jag är*.

Eventuella betygskriterier kommer senare.

[* För att belysa detta syfte och mål kommer jag att återanvända äldre blogginlägg från en nu avvecklad blogg. Dessa inlägg går under rubriken: Jag hade en blogg en gång.]

När man söker ett svar finner man bara fler frågor...

Efter en dag med hur gör djur på Kolmården såg jag fram emot att mötas av drösvis med ITKs om, på pappret, gudabenådade spelare. Jag såg framför mig hur vi i teorin hade köpt minst två potentiella målsprutor, en mur till målvakt samt någon ung lovande talang.

Jag visste mycket väl att så inte skulle bli fallet men jag hade hoppats på mer. Lite som killen som sålt smöret och tappat pengarna sitter jag vid grindstolpen och jag har inte ens några smutsiga fattiga barn att slåss med.

Defoe har enligt någons granne tydligen skrivit på för Sunderland. Sunderland har tydligen blivit vår återvinningscentral dit vi mer en gladeligen skickar allt som inte längre är som det en gång var. Kanske är det ändå dags att skicka iväg honom en gång för alla? Inget återköp denna gång tack.

Kanske, förmodligen, eller inte säkert så har vi bjudit på en 19 årig belgare. En målvakt, spelar i Genk. Thibaut Courtois heter han och ska vara lovande. Vilken roll ska han få om vi nu bjuder och om de vill sälja och om han vill komma? Back-up? Konkurrent? 1:a målis?



Som så ofta i livet söker man svar men inser att man bara har ställt ännu fler frågor.

lördag 28 maj 2011

Matchen är inte ens slut...

De engelska skribenterna är snabba. Liket (Läs Man U) har inte ens kallnat innan rubriker om den petade skyttekungen sprids.

Jag har ännu inte tagit ställning i frågan om han är välkommen tillbaka. Det var en ganska full skilsmässa och ärren har inte läkt än.

Jag hade en blogg en gång, part 2...

Det är inte lätt att älska Tottenham (2008-10-01, 22:49)

Mörkret är höstligt, vinden har skakat träden och Hello Saferide imponerar. Sov mig färdig för en dag med smörgåsbord i Hogsta; lätt överdrivet sur tant tog emot, hennes allt för gamla man skrattade i bakgrunden. Sill, lax och allt det andra och man äter för mycket, för fort. Vidare mot IKEA, köpa säng till E, slåss med söndagströtta människor i jakt på ett klipp; bilar som tutar, kör allt för fort på en motorväg som man nu får köra i 120 på.

Efter sängköp, skoklipp hem, stressa hem, skruva ihop sängen, skynda sig ner till Tottenham i eftersändning. Lyckats undvika resultatet hela dagen, lycklig, förväntansfull. Nervöst tittar jag, äter en stor bit av smörgåstårtan svärmor hade med sig. Lätt förstoppad sitter jag 80 minuter senare besviken.

Det är inte lätt att älska Tottenham, jag fattar ibland ingenting, hur ett lag som under försäsongen visade upp ett snabbt, effektivt och underhållande spel nu knappt kan slå en passning framåt. Dyra köp, presterar tämligen lite i en match som givetvis avgörs genom att Defoe och Crouch gör mål. Båda med förflutet i Spurs.

När minuter återstår slår jag istället över till Milanoderbyt, vilken fart, vilka prestationer. Det är som att se olika idrotter. Det finns en glöd en passion som jag saknar i Tottenham just nu. Milan vinner, killen med de inslängda tänderna nickar in vinnaren och ler igen.

Jag borde jobba, borde rätta men jag orkar inte, stirrar in i skärmen, lyssnar på musiken och kan på avstånd höra vinden, det är hösten som blåser in och snart är det vinter och allt känns hopplöst, i alla fall om man håller på Spurs.

fredag 27 maj 2011

Inget nytt på sillyfronten...

Det har varit väldigt dött på ryktesfronten. Några blänkare på Twitter om att Bale tydligen sagt att han ska stanna. Jag vet att man inte alltid ska lita på allt spelare sagt sig säga, men något får mig att lita på Bale. Kanske är det hans pojkaktiga uppsyn, eller så är det bara öronen men på någotsätt känns han som en ganska reko kille.

Lite meningslöst fågelTwitter:
- Hudd har tydligen sett Baksmällan 2. Han gillade den.
- Kaboul är fortfarande stolt över att blivit uppkallad till franska landslaget.
- Pav (om det nu är hans riktiga konto) drar ett under-bältet-skämt om glädjeflickor och Giggs.
- BAE är på semester tills landskampen.
- Danny Rose är på Mallorca.
- Pienaar tror att Barca vinner.
- Jenas chillar med tjejen i solen och älskar verkligen semestertider.
- VDV hoppas på en lyckad turnering så att han kan skänka mycket pengar till välgörenhet.
- Defoe poserar på bild med sin mamma som är hans klippa.

Annars kan jag bara meddela att jag inte har mycket till liv.

Jag hade en blogg en gång, part 1...

Jag hatar att jag älskar Tottenham... (2010-11-09 22:56)

Dö dödens död. Jag hatar att jag älskar Tottenham. De gör mig till en dålig människa. Sämre människa. Jag önskar folk döda när jag ser Tottenham. Idag är de stundtals briljanta, spelar ut, äger. Har säkert 20 hörnor. Gör 1-0. Sen springer de in ivägen och det femtielfte mittbacksparet gör bort sig och jag tar en Ledley King med rullator varje dag i veckan. Dö era jävlar vill jag bara skrika. Och jag gör det. Skriker mig hes, skriker BG galen och jag är röd i ansiktet.

Bitter smak av salt i munnen. Gråter mina tårar inombords. Äter svavel, spyr eld och det ryker ur min näsa. Dö.

Det känns som en återvändsgränd. När man tror man är på rätt väg är det bara att vända om. Ett steg fram och tre tillbaka. Livet som liljevit är ingen dans på liljor. Det är en taggig barfotavandring på tistlar. Just nu känns det som om jag sitter i en bil utan bensin i en snöstorm på en återvändsgata. Jag vet varken fram eller bak. Jag sitter där jag sitter och jag fryser. Fryser ett redan dött hjärta till is. På en återvändsgränd. A dead end.

På lördag är farsan på plats. Kanske har jag glömt dagens kryss då. Kanske sitter jag där igen och hoppas framför TVn. Förmodligen lika besviken efter. Tåget har gått och alla lag rusar om och vi tar ett steg fram och tre tillbaka. Ibland undrar jag varför? Vad är det för mening med allt. What's the point?

torsdag 26 maj 2011

Nostalgi, part 1...

Det är en sån där kväll när inget man gör känns meningsfullt. En sån där kväll när man tycker att allt var bättre förr även om man inte har så jättemycket förr att tycka bättre om. Läser citat sagda av alla de där kända Tottenham-namnen som jag vet betytt mycket men ändå har svårt att relatera till, då de tillhör en annan generation, en annan tid. Bill Nicholson är en sån. Han har sagt mycket, bland annat detta:

"It is better to fail aiming high than to succeed aiming low. And we of Spurs have set our sights very high, so high in fact that even failure will have in it an echo of glory."

Jag vet att jag borde veta mer. Det är lite tanken med denna blogg. Att jag ska tvinga mig själv läsa på, komma ifatt med allt det där som en gång var, det som en gång gjorde Spurs till det är idag. Men inte ikväll. Det får bli någon annan gång.

Ikväll är jag nostalgisk. Tittar på klassiska Spurs-mål. Det är balsam för min själ som de en gång sjöng, Pontus & Amerikanerna.



Harry + Chelsea = ???

Galna rykten över allt. Det Twittras eller ITKas om allt från att han intervjuats, om att han inte intervjuats, om att han är intresserad, om att inte är intresserad. Jag blir inte klok på något av allt det som skrivs.

Det galnaste ryktet är väl ändå det om att Benitez är påtänkt som ersättare. Hans formkurva pekar ganska kraftigt neråt. Lämnade Pool i ett ganska sargat tillstånd där varken resultat eller transfers fungerade. Han verkade helt utan plan och agerade förvirrat under matcher med konstiga uttagningar och byten. I Inter hann han knappt starta innan han bråkade med fel personer. Hans taktiska brister lös igenom och när Bale hade lekstuga framstod Champions League vinnarna inte längre som den lagmaskin de en gång var. Resten är historia. Om han skulle erbjudas tränarrollen om Harry slutar då vet jag inte vad jag tar mig till. Då lägger jag nog ner allt som har med fotboll att göra.

Förhoppningsvis är detta bara en storm i ett vattenglas. Det är svårt att veta vad man ska tro. Vad jag dock vet är att det är svårt att inte roas av Harry.





Corluka, vilken kille...

Kul kille den där Corluka. Välbetald förmodligen men tydligen inte snål...

Länk: Corluka byter klocka med servitör.

onsdag 25 maj 2011

Rykten...

Hade planer om mer än bara rykten. Hade mer djupgående planer. Inte bara skrapa vid ytan av det som kanske kommer att bli. För just nu är allt bara kansken. Jag både älskar och hatar det. Alla dessa namn, alla dessa spelare som framstår magiskt fantastiska i youtube-klippen. De är drömmen om det som komma skall, drömmen om att gräset är mycket grönare på andra sidan. Nu är det ju allmänt känt att så inte är fallet. För varje potentiell Berbatov eller Modric finns det minst en Postiga eller Rebrov.

Här följer en kort sammanfattning av de rykten jag läst under dagen, ITK-style. Paranteserna är mina anmärkningar):
  • Irish players at Wigan = (James McCarthy???)
  • made contact with Fenerbahce and asked about the availability of club Captain Alexsandro de Souza. Quality player but not sure how he would fit into our team. Also 33 years old. (Jag är 33 år. Jag har ett skadat knä och ont i ryggen och jag spelar i division 4. Jag vet att jag är för gammal. Så är även Souza))
  • We're leading the race for Falcao (Yeah right!!!)
  • Brad Friedel - 2 year deal. Sounds like it's happening. (I don't want to believe)
  • Leandro - if we can agree fee it is thought he is ours (Men bjud då)
  • Can 100% guarentee we have had discussions with them about Lavezzi. (Under de tre säsonger jag coachat Napoli i FM har han snittat över 30 mål. Det måste betyda att han är bäst. Köp!)
Jag tar dessa rykten med en näve salt men tycker mig ändå kunna skönja en trend. Brasilianskt och gärna gammalt ska det vara. Kan inte hjälpa att tänka att bara för att Gallas visade sig vara ett briljant drag av Harry så behöver det ju nu inte betyda att allt som fortfarande kan snöra på sig ett par skor och kalla sig för fotbollsspelare med någon form av självaktning är värd att satsa på. I vilken värld är Friedel bättre än Gomez, än Cudicini? Han är ju minst 72 år gammal.

Visst är det så att jag finner ryktesletande intressant. Mer eller mindre. Idag mindre. Jag har svårt att se oss få spelare som Falcao och Lavezzi och inser att det mycket väl kan bli så att vi får ett gäng pensionärer istället. Jag blir trött, ja nästan uttråkad.

En brasse till kaffet...

Om det nu finns något som heter elvakaffe så drack jag det samtidigt som jag läste om den nya brassen vi vill ha. Vi och Barca bör tilläggas. Nu är klockan inte längre elva men ibland kommer saker imellan. Jobb och sånt.

Leandro Damiao heter han. Vet inget om honom. Verkar intressant.

Läs länken nedan för mer info. Goal.com så ta det med en nypa salt antar jag.

Goal.com - Leandra Damaio



Cudicini förlänger...

Det blir ett år till för Cudicini. Känns ganska logiskt. Inte spännande men förmodligen klokt. Frågan är väl vem som kommer att bli första målvakt.

Rykten...

Innan jag stänger butiken. Kort sammanfattning av de mest seglivade ryktena. Allt enligt mer eller mindre trovärdiga ITK (In The Know):

Scott Parker: Några säger att vi bjudit 7 mille och någon säger att vi är heta men inte bjudit och inte kommer att bjuda mer än 5.

Wolfsburg: Har tydligen pengar och vill ha några av våra spelare. Hutton, Jenas, Palacios och kanske en striker.

Cristian: Ännu en yngling från Barca. 18 år och några säger att han redan är klar!?

Gervinho: Bara snack inget mer just nu

Lukaku: Envist rykte säger att vi redan kommit överens.

Osvaldo: Verkar trolig. Hans målsnitt inte jätteimponerande dock.

Gameiro: Ett rykte. En dröm?

tisdag 24 maj 2011

And so it begins...

Ok. För att upplysa alla om det uppenbara. Säsongen är slut och jag antar att den nya inte ännu officiellt har börjat. The squad has left on season break som det heter i FM (det som tidigare var CM).

Men jag kan inte vänta. Jag har redan fått abstinens och måste försöka att få min dos Spurs idag också. Receptet blev en blogg. Var det blir av den har jag ingen aning. Just nu känns det rätt.

Det blir en blogg om Tottenham, om det som varit, det som komma skall, om spelare, legender, om matcher, om tröjor, om rykten, om det som kunde blivit men aldrig blev. En blogg om allt det där som en blogg om världens bästa fotbollsklubb ska handla om.

COYS!


Säsongen som var...

Tills det att jag börjar (om jag gör det) får detta bli mitt första inlägg.

För några år sedan var vi nöjda med en sjunde eller åttonde plats. Nu kan man inte hjälpa att känna sig lite missnöjd med en femteplats och kvartsfinal i Champions league. Jag antar att det betyder att vi blivit ganska bra trots allt. COYS!